Team Jumpnet

IMG_0647
Willian Hemmings
Hoppning

Willian är född -97 och kommer från  Göteborg. Han har läst på Realgymnasiet, Naturvetenskap med inriktning Hästhållning. William började rida när han var blott 5år gammal och fick sin först Ponny när han var 6år. Han har startat i nationell nivå i hoppning.

Pelle N
Eva “Tulle” Lundqvist
Para-dressyr

Vem hade kunnat tro att jag, som var en hoppryttare ut i fingertopparna och som tyckte att dressyr var som att se “målarfärg torka”, skulle hamna i denna situationen.
Att efter min svåra olycka kunna vara med igen är rena miraklet, och det är så roligt att rida para-dressyr, det trodde jag aldrig. Det är 2 år sedan jag bestämde mig för att satsa på para-dressyr, jag och min familj har sattsat stenhårt.
Jag drömde alltid om att komma med på dom stora tävlingarna ute i världen men efter olyckan var ju det inte möjligt, man kan väl säga att mina drömmar gick i kras. (Tävlade tidigare i internationell nivå inom hoppning)
Mitt mål blev istället att få rida runt i ridhuset på vår snällaste hopphäst, utan någon höll i linan.
Nu är det så att jag är en stark, envis, och rätt gladlynt person, och jag gör det bästa av min situation, så jag har kämpat.
Påsken 2014 lastade vi en av hopphästarna och åkte upp på mönstring för para-ryttare på Strömsholm. Jag var inte riktigt bedömningsbar, men dom tyckte jag var duktig som fick hästen att gå på tygeln. Alltid något!!
Vi skaffade två dressyrhästar, Donnergraf (Pelle) en välutbildad, vacker, personlig, svart valack och ett sto Duffy, som nu är sju och under utbildning. Pelle och jag kvalade till SM i paradressyr 2014 och vi tog silver i grad 2. Vi närmar oss 70% på tävling och 2015 blev vi uttagna att rida och representera Sverige i Holland, min första internationella tävling på 12 år, och sedan Nordiska Mästerskapen i Danmark där jag tog brons individuellt och silver i kören.
Nu väntar tre dagars träning för landslagscoachen Agneta Aronsson på Strömholm och två dagars tävling på Gripen i Strängnäs, där man börjar se sig om efter ryttare som skall delta i EM som går i Frankrike i september. Jag ska delta i SM som går i Augusti i Sorunda.

Tulle är en ovanligt stark person som har fått kämpa mycket hårt efter sin tragiska olycka, därför är vi stolta att ha henne med i Team Jumpnet.