OTTO ReiTex

ReiTex – Ridunderlaget för Dressyr ryttaren/ryttarinnan.

Karin Öljemark säger:
“”Ett super intressant underlag för dressyrbanor. Minimalt underhåll, dammfritt och i stort sett frostfritt. Finns på många banor i Tyskland. Inte riktigt lika snyggt som den ljusa sanden med fleece, MEN vi behöver inte vattna och inte harva hela tiden. Mer tid för hästarna och det väsentliga -Träningen.
Passar för utomhus banor. Utomhus sätter det sig och blir perfekt i svikt o spänst. Inomhus blir det bara fluffigare o fluffigare. Behöver troligtvis regn o rusk för att packas ihop till det perfekta underlaget det brukar bli.

Med ReiTex kan du rida ute hela året om.
ReiTex är ett ridunderlag gjort av skivat syntet material och special designat för Dressyr.

ReiTex bryts inte ner av naturen, håller i många år, behöver inte vattnas och med mycket lite underhåll. Den största fördelen med ReiTex är att dettta underlaget inte fryser och därför kan din ridbana användas hela året om. Då detta underlaget är ett mjukt underlag passar det perfekt till dressyr, grund träning och till lätt hoppning. Detta är ett perfekt underlag för hobby ryttaren som vill rida året om och inte ha mycket jobb med ridunderlaget.

Dvs. fryser inte, ingen harvning, dammar inte, ingen vattning, kan användas åter om….

Miljön är viktigt för oss!! Detta är en av anledningarna vi gör olika test på vårt ReiTex rid underlag så vi vet att det håller standarden och inte påverkar miljön.  German Association for Technical Inspection (TÜV) gör bla test för att se så ReiTex inte förstör jorden och grundvatten systemet.

13cm lager som sedan trycks samman till ca 10cm färdigt topplager.

GARANTI
Vi ger 10 års garati på ReiTex materialet som gäller om man har underhållt detta enligt reglerna.

part1 reitex-closeup_250
otto-logga