Kompeet

Kompeet från INNORDIC
Naturlig energi för hästar.

4043b6c170-Namnlöst%203%20-%203%20KOMPEET%20ALL

Kompeet är en världssuccé inom prestationsfrämjande tillskott för hästar. Tillskottet består av noga utvalda växtoljor. Oljorna har genomgått en omfattande process vilket gör dem i princip vattenlösliga. Det gör de energirika fetterna extremt lättupptagliga, och de transporteras direkt ut i hästens muskulatur och lagras som ren energi. Hästen blir märkbart mer arbetsvillig och uthållig samt får snabbare återhämtning.

Extra energi till tävlingshästar

Märkbar förbättring av hästens energinivå och uthållighet. Vanligtvis inom 3-5 dagar.

Koncentrerad lättupptaglig energi som höjer näringsvärden.

Passar även mycket känsliga hästar.

Ger ingen irriterande fetthinna i mun och svalg samt är smak och luktlös.

Säkerställer effektivt fettemulsion i mage och tarmkanal, och ökar därmed smältbarheten av allt fett i fodergivan.

Strider inte mot gällande FEI regler.

Står under kontinuerlig kontroll vid laboratorium.

Under många år har det pratats mycket bland forskare och veterinärer i hästbranchen om användning av hög-fett, låg-stärkelse & socker-kost till häst.

De flesta är överens om att fett är det mest effektiva och energirika, men ändå skonsamma energi-tillskott man kan tillföra sin häst. Ett kilo olja innehåller ca 32MJ, det kan jämföras med t ex havre som innehåller ca 10MJ/kilo.

Grovfoder av utmärkt kvalité måste naturligtvis alltid utgöra stommen i en foderstat.

Forskning som bedrivits vid Virginia Polytechnic Institute, indikerar att hästar som utfodras med en fettrik kost reagerar mindre på tryck (en fettrik kost ger mjukare, smidigare och mer uthållig muskulatur) samt höga ljud och plötsliga visuella stimuli än hästar som står på en mer traditionell kolhydratrik kost.

Denna slutsats från en kontrollerad studie indikerar att ett ökat intag av fett och minskat intag av kolhydrater kan göra en stor skillnad i hur hästar agerar i situationer som kan tänkas framkalla nervösa reaktioner.

Ett problem med olja i dess ursprungliga form är att hästen bara kan utnyttja ca 20% av energin som finns tillgänglig, samt att hästen som saknar gallblåsa, bara kan spjälka och ta upp en mindre mängd olja åt gången utan att normal tarmfunktion störs.

Nu visar vi upp nästa generations energifoder/tillskott. Ett nytt och banbrytande sätt att fodra med “olja”. Testat av The Hong Kong Jockey Club Racing Laboratory (används av FEI och vid Olympiska Spel).

Kompeet från företaget/märket Innordic.

Kompeet är en världsnyhet på scenen för naturliga energitillskott för hästar, och har hittills gjort stor succé i bl a USA, Australien och Dubai.

Det återfinns även hos några av de största ryttarna samt trav & galopp-tränarna i världen (även några i Sverige, dressyr, hoppning, fälttävlan, trav & galopp)

Det rekommenderas av veterinärer utomlands, och sedan en tid tillbaka även i Sverige.

Kompeet består av en noga utvald mix av växtoljor, med specifik användning som fodertillskott för hästar i åtanke. Denna blandning av unika växtoljor har gått igenom en ny och mycket komplicerad vetenskaplig process som resulterar i en koncentrerad källa av fria fettsyror i en vattenlöslig form som gör det möjligt för hästen att omedelbart utnyttja 100% av de fettsyror och den energi som finns i oljan.

Några fördelar

Extra energi utan “hetta”

Anmärkningsvärt höjd mjölksyratröskel

Bättre uthållighet & snabb återhämtning från mjölksyraträning

Utmärkt för hästar som befinner sig i farosonen för korsförlamning

Exceptionellt högt närings & kalorivärde.

Mindre stress på matsmältningssystemet.

Inga kemikaliebaserade föreningar eller konstgjorda tillsatser.

Stor fördel för seniorer och känsliga hästar.

Står inte i konflikt med FEIs gällande regler.

Garanterat GMO-fri.

Så fungerar det

Fettsyror innehåller flera gånger mer energi än både kolhydrater och protein, vilket gör fettsyror till det säkraste valet när man vill öka energin i hästens kost.

Stärkelse kan lätt påverka pH-värdet i hästens tarm mycket negativt när det ges i stora volymer det kan bland annat resultera i t ex kolik, magsår eller fång.

Ökad mängd fett/fettsyror i kosten ger en bra möjlighet att drastiskt minska spannmålsgivan, eftersom fettsyror väl möter kraven för hästens energibehov. Forskning som gjorts bl a vid SLU Sveriges Lantbruksuniversitet, har visat att fettsyror ofta ger bättre resultat när det gäller viktökning, bibehålla vikt, samt öka energi och uthållighet men med väldigt minskad risk för hästens hälsa.

Energin är mer tillgänglig för hästens ämnesomsättning i vattenlöslig form, vilket gör det möjligt för hästen att smälta produkten lätt och omedelbart utan att störa tarmfunktioner, eller orsaka ökad belsatning på levern samt transportera energi direkt till musklerna.

När hästen får sin Kompeet-giva ökar dess uthållighet. Tröskeln för mjölksyra höjs och risken för korsförlamning nära på elimineras. Dessa effekter är fördelar bland många andra som ökar hästens välbefinnande och främjar god hälsa.

Genom att tillföra fett i hästens kost, samt minska mängden stärkelse och socker stabiliseras hästens beteende eftersom den inte längre får “heta perioder” som kan påverka dess energinivå och beteende på ett oberäkneligt, negativt sätt.

Dosering

Rekommenderad dosering för ponny: 50-200 g.

Rekommenderad dosering för häst: 100-400 g.

Max. daglig dos: 1g per kg kroppsvikt (Exempel max 300g för en häst på 300 kg.)

Hästar med lägre energibehov tilldelas mindre dos.

Ges ovanpå, eller blandat med, annat foder.

Kompeet är inte ett läkemedel. Är du osäker på din hästs hälsa kontakta veterinär.

Fodertyp:

Tillskottsfoder

Sammansättning

Vegetabiliskt fett 99.5%

Vatten 0.5%

Hållbarhet:

18 månader efter tillverkningsdatum.

Förvaras torrt och ej i direkt solljus.

© Wordrepublic Jenny Carlsson

5b376f8d10-Namnlöst%203%20HINK3KG
23cc726803-Namnlöst%203%20HINK%20KOMP
869b9d9fdb-Namnlöst%203%2025%20KG

Kan hämtas på lager utanför Helsingborg och skickas över hela Sverige.